Kunstuitleen


Om de toegankelijkheid voor u nog meer te vergroten, is het initiatief ontwikkeld om een kunstuitleen op te starten. Maandelijks worden nieuwe werken in de collectie opgenomen voor uitleen of verkoop. Alle vaste kunstenaars zijn in de collectie van de kunstuitleen vertegenwoordigd. Omdat er wekelijks kunstwerken gewisseld worden is het raadzaam de kunstuitleen op locatie te bezoeken voor een actueel kunstaanbod.Regelmatig wordt er nieuwe kunst aan de collectie toegevoegd.

Hoe werkt het?
U betaalt eenmalig € 30 per jaar. Hieronder vallen de administratiekosten, verzekering tegen brand en diefstal voor de geleende kunstwerken. Als lid van de kunstuitleen kunt u steeds voor maximaal 6 maanden een kunstwerk naar keuze lenen. Na deze 6 maanden, of eerder, kunt u beslissen het kunstwerk aan te kopen of weer om te wisselen voor een ander kunstwerk naar vrije keuze.
Tijdens het lenen bouwt u automatisch een spaartegoed op dat uw eigendom blijft en op termijn gebruikt kan worden voor de aankoop van een kunstwerk. Het spaartegoed is gebaseerd op de aanschafwaarde van het geleende kunstwerk.

Voorbeeld;

  • U leent een kunstwerk ter waarde van € 1.000.
  • U spaart 20% van de aankoopwaarde, in zes maanden tijd, (20% van € 1.000) : 6 = € 33,33 per maand.
  • U spaart maandelijks ongemerkt voor een kunstwerk naar keuze.
  • U mag sparen zo lang als u wilt.
  • Als u een werk naar keuze heeft gevonden dan kunt u het aankopen met uw spaartegoed en het eventuele restant mag u in 10 termijnen betalen.
  • Uw spaartegoed kunt u aanwenden wanneer u dat wilt en geldt voor alle kunstaankopen, zowel uit de kunstuitleen als uit de galerie.