Actueel

Omaggi

Omaggi 16-01-2016

TENTOONSTELLING 16 januari t/m 13 februari 2016

Lou Thissen - schilderijen
Eddie Symkens - beelden in keramiek

De eerste tentoonstelling in het nieuwe jaar gaat komende zaterdag 16 januari van start. Wij nodigen u en uw vrienden van harte uit daarbij aanwezig te zijn voor een informele ontmoeting met de kunstenaars vanaf 15.00 uur.

Behalve door zijn opleiding is Lou beïnvloed en gevormd door de visuele indrukken die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen door talrijke landen.
Zijn inspiratie put hij uit alles wat een mens letterlijk en figuurlijk beweegt, zoals muziek, dans en sport. Daarnaast is hij in het bijzonder geïnteresseerd in paarden(sport), milieu, engelen en zijn favoriete land Italië, hetgeen nadrukkelijk in zijn werken terug te vinden is. Zijn persoonlijke expressiviteit vertaalt zich ook in zijn werk. Het kleurenpalet waarmee hij zijn gevoel tot uitdrukking brengt is krachtig. Vakmanschap en techniek beschouwt hij als essentiële elementen.
Tijdens deze tentoonstelling presenteert hij zijn nieuwe serie Omaggi, (Hommages). Het zijn werken van beroemde kunstenaars uit het verleden die hem zijn aangereikt door vrienden en die hij herinterpreteert, zowel in de onderwerpen, als ook in compositie en kleurgebruik.

In het keramische werk van de Belgische kunstenaar Eddie Symkens wordt de mens als gekneed wezen in diverse situaties geplaatst, die niet altijd comfortabel zijn, en dat in een wereld die niet altijd tot grote vreugde stemt. Dit werk is onlosmakelijk gekoppeld aan het menselijk lot, dat beleefd kan worden dankzij bewustwording en inzicht.
Eddie Symkens tracht sculpturen te ontwerpen die zoekende zijn en hierdoor zelfs bevreemd overkomen en misschien het traditionele denkpatroon van het menselijke overstijgen in de hoop dat deze confrontatie aanleiding geeft tot nieuwe denksporen. Enerzijds stralen de figuren een enorme kracht uit met hun vooruitgestoken kop en hun gewichtig lijf, anderzijds overvalt ze een soort onmacht, die ze zo menselijk maakt.
Eddie Symkens toont met zijn werk de drang om boven de aarde/de klei/de materie uit te stijgen. De zelfbewuste sculpturen in hun schijnbaar onhandig lijf, met zoveel waardigheid gedragen, doen hem daar ruimschoots in slagen.

Terug naar overzicht