Actueel

Ellen Geerts - Rietje Geurts - Inge Dompas

Ellen Geerts - Rietje Geurts - Inge Dompas 29-03-2014

Voorjaarsexpositie 29 maart t/m 19 april 2014

De landschappen van Ellen Geerts zijn niet zoals men ze in de realiteit waarneemt. Ze zoekt haar grenzen tussen figuratie en abstractie. Wie op zoek gaat naar herkenbare plekjes of zich bezighoudt met het duiden van details doet het werk van Ellen Geerts ernstig tekort. Haar schilderijen moeten intuitief benaderd worden. Het gaat haar om het overbrengen van stemmingen en meer nog om het oproepen van ervaringen. Alles draait uiteindelijk om de dialoog met verf. We kunnen vaststellen dat de realiteit van Franse, Engelse en Toscaanse landschapsgegevens zijn omgebogen tot naar binnen gerichte impressies.

Rietje Geurts ontwikkelde haar beeldend vermogen aanvankelijk in keramiek. Later werd het werken met klei aangevuld met het werken in was, de basis voor het gegoten brons. Het huidige oeuvre van deze kunstenaar bestaat uit variaties op krachtige dierlijke en menselijke vormen. De mens in groepsverband is een thema dat veelvuldig wordt aangesneden. De uiterst zorgvuldige afwerking van haar plastieken komt tot uitdrukking in de kleur van haar brons. Haar veelzijdigheid levert telkens verrassend werk op.

Inge Dompas zoekt in haar werk vooral naar de plaats van het individu in de hedendaagse maatschappij. Belangrijke thema’s zijn de vervreemding en isolatie van de mens.in zijn omgeving als onderdeel van het economisch systeem. Vooral het voortdurend en rusteloos onderweg zijn van alles en iedereen, waarbij mensen letterlijk en figuurlijk langs elkaar heen lopen.is een terugkerend onderwerp. Haar schilderijen tonen zowel de massa in beweging als de schaarse en kostbare momenten van werkelijk contact en intimiteit.

De opening is op zaterdag 29 maart om 15.00 uur.
 

Terug naar overzicht